Δρ. Παναγιώτης Σπ. Καραντζής
Δρ. Παναγιώτης Σπ. Καραντζής
Δρ. Παναγιώτης Σπ. Καραντζής

Ο Παναγιώτης Καραντζής γεννήθηκε στις 11-11-1963 στην Αθήνα.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1990.

Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική Γυναικολογία από το 1994 έως το 1998 εξολοκλήρου στην Μ. Βρετανία

Συγκεκριμένα εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του MANCHESTER υπό τον καθηγητή Μax Elstein.

Ακολούθησαν τα νοσοκομεία ROYAL MATERNITY HOSPITAL και PRINCESS ROAL HOSPITAL στο HULL – YORKSHIRE υπό τον καθηγητή Killick και τέλος εκπαιδεύτηκε για 2 χρόνια κοντά στον Εddi Holt στην ενδοσκοπική χειρουργική.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολείται με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και αποτέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας του Κ. Πάντου στην κλινική Genesis Αθηνών.

Αποτελεί μέλος της ενδοσκοπικής ομάδας του Μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ. Από τον Οκτώβριο 2008 του ανατέθει η θέση του επιστημονικού υπεύθυνου της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Έχει συμμετάσχει σε σειρά εργασιών που προήλθαν από αυτές τις Μονάδες και πολλές από αυτές παρουσίασε σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και fora.

Ο ιατρός διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΜΗΤΕΡΑ για την διετία 2011–2013. Επαναξελέγει τον Απρίλιο του 2015 για την νέα θητεία του επιστημονικού συμβουλίου 2015-2018.

Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδος IVF του ΜΗΤΕΡΑ: από τον Οκτώβριο 2009 – Μάιο 2012 και πάλι από τον Ιούνιο 2014 - Ιούνιο 2015.

Εκπόνησε την διδακτορική του διατριβή με επιτυχία με θέμα 'η χρήση της ανασυνδιασμένης ερυθροποιητίνης σε εγκύους γυναίκες στο τρίτο τρίμηνο κύησης με σοβαρή αναιμία' στην Β' Πανεπιστημιακή Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική του Καθηγητού Γ.Κρεατσά και ορκίσθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 16 Ιουλίου του 2012.

Διατέλεσε ταμίας στο Δ.Σ της Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος για το διάστημα 2012-2014.

Τον Οκτώβριο του 2016 του απονεμήθει από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Διαπίστευση ικανοτήτων στην υστεροσκοπική και λαπαροσκοπική χειρουργική.

Από τον Μάιο του 2020 είναι Αναπληρωτής Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΜΗΤΕΡΑ και από τον Ιανουάριο του 2022 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΥΓΕΙΑ IVF Εμβρυογένεσις.


Βραβεία Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας 2020
Βραβείο Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας
2020